JAMStack Start-up landskab

Nedenfor er en oversigt over kulminationen af ​​flere tendenser, der har givet anledning til en ny frontend-arkitektur...

JAMStack Start-up landskab

Nedenfor er en oversigt over kulminationen af ​​flere tendenser, der har givet anledning til en ny frontend-arkitektur, og hvad vi mener er et resulterende frugtbart opstart økosystem.

Hvordan hjemmesider og applikationer udvikles gennemgår et massivt arkitektonisk skift - fra værktøjet udviklere bruger til at opbygge dem til UI / UX slut brugerne interagerer med. Det er revolutionerende og vende verden af ​​applikations udvikling på hovedet.

Hvorfor nu?

Eksplosion af JavaScript: JS er blevet så kraftfuld på et højere abstraktions niveau, hvilket mulig gør udvikling af mere interaktive og hurtigere apps og forbedret slut bruger oplevelse.

Spredning af API'er: Fra mikroservices i backend, til den stigende popularitet af GraphQL og løst koblede frontender, API'er er kernen i det arkitektoniske skift, der er i gang. Flere udviklere: voksende antal udviklere og reduceret median færdigheds niveau i branchen. Resultatet er flere udviklere med en appetit på uddannelse og moderne værktøjer.

Rise of Git: Git-centrerede arbejdsgange er nu centrale for moderne udvikler samarbejde og versions kontrol.

Forbedringer i sky infrastruktur: Nedsatte computer værelser, serverløse arkitekturer og mere værktøj gør det muligt for udviklere at fokusere på frontend dev / design til hurtigt og effektivt at oprette apps med bedre ydelse.

Uanset hvilke ideologier du tror på - tykke / tynde klienter, enkelt side applikationer (SPA) / server-side gengivelse, statiske / dynamiske hjemmeside - er det fælles, at den måde, hvorpå frontend udvikles, ændrer sig drastisk.

JAMstack baggrund

Dynamiske hjemmeside vandt statiske hjemmesider ved at tilbyde meget mere interaktivitet og personalisering, men havde problemer som ydeevne, malware og høje omkostninger. Med den slags moderne browsere, indlæring fra mobil app udvikling, modne offentlige sky-tilbud, interaktiviteten af ​​HTML5 kombineret med JavaScript og API'er som Disqus, Algolia, er der en mulighed for at vende tilbage til enkeltheden af ​​statiske hjemmesider. For at tage dette til udviklere har ligesom Matt Biilmann, grundlægger og administrerende direktør af Netlify, forkynt konceptet om en JAMStack: en anderledes, serverløs tilgang til at bygge hurtige, moderne hjemmesider. JAM står for JavaScript, API'er og Markup, og kerne tanken er at droppe servere helt, være vært for koden på hurtige, pålidelige og sikre CDN'er og få browserne til at interagere med API’erne, der kan tage sig af den “dynamiske” komponent. JAMstacket udtrykker disse trends fremhævet ovenfor.

JAMstack-landskabet

Dette er beregnet til at fremhæve det voksende start-up landskab med et par nøgle fællesskaber og open source-projekter, aktiveret af tendenserne ovenfor.

Fordele

Resultatet er øget sikkerhed, hurtigere implementeringer og belastnings tider, der koster mindre og er lettere at administrere. Lyder det for godt til at være sandt? I modsætning til LAMPstack er der ingen database i JAMStacken, hvilket resulterer i mindre opkald til backend og reduceret overflade areal af angreb. Især hjemmesider (som dem, der er bygget på Wordpress) er blevet plaget af malware, men uden nogen database eller plugins reduceres trusler drastisk. Frakoblingen af ​​frontend fra backend gør det også muligt for udviklere at tilslutte bedst til tredjeparts API'er som Algolia til søgning. CMS-komponenten er kritisk med en API-først (eller "headless CMS" som Contentful eller Tipe), der mulig gør mere samarbejde på tværs af design, marketing og udvikling. Med en git-centreret arbejdsgang er det meget lettere at opdatere hjemmeside eller appen, du kan distribuere lige fra GitHub, så indholdet er opdateret, rulle tilbage til tidligere versioner og spore bugs.

VIL DU VÆKSTE ONLINE?

Jeg hedder Tora Toraman og er ejer af NordenSoft.

Skriv endelig til mig! Så kontakter jeg dig inden for 24 timer med henblik på at give dig gratis input til vækst med JAMStack, Magento, Online bestillingssystem for Resturant (madexpres.dk) Du kan også ringe til mig på tlf.
+45 26 46 36 01