En introduktion til JAMStack: Arkitekturen på det moderne web

JAMstack er en moderne web udviklings arkitektur. Det er ikke et programmerings sprog eller nogen form for værktøj.

En introduktion til JAMStack: Arkitekturen på det moderne web

JAMstack er en moderne web udviklings arkitektur. Det er ikke et programmerings sprog eller nogen form for værktøj. Det er mere en web udviklings praksis, der sigter mod at håndhæve bedre ydeevne, højere sikkerhed, lavere omkostninger ved skalering og bedre udvikler oplevelse.

Her ville jeg introducerer dig, hvad JAMstack betyder, hvorfor du skal passe, bedste praksis og hvordan du kommer i gang.

Introduktion

JAMstack er en moderne web udviklings arkitektur baseret på JavaScript fra klient siden, genanvendelige API'er og forudbygget Markup.

Når vi taler om "Stack", taler vi ikke længere om operativ systemer, specifikke web servere, backend-programmerings sprog eller databaser.

JAMstack handler ikke om specifikke teknologier. Det er en ny måde at opbygge hjemmesider og apps, der leverer bedre ydelse, højere sikkerhed, lavere omkostninger til skalering og en bedre udvikler oplevelse.

JAMstack er en stor tendens inden for web udvikling myntet af Mathias Biilman, administrerende direktør og medstifter af Netlify.

Nyttige vilkår

API er forkortelsen til Application Programming Interface, som er en software-formidler, der giver to applikationer mulighed for at tale med hinanden.

CDN (indholdsleveringsnetværk) er et system med distribuerede servere (netværk), der leverer sider og andet web indhold til en bruger, baseret på de geografiske placeringer af brugeren, web sidens oprindelse og indholds leveringsserveren.

En server er en computer designet til at behandle anmodninger og levere data til en anden computer over internettet eller et lokalt netværk.

En database er en samling af oplysninger, der er organiseret, så de let kan fås adgang til, administreres og opdateres

JAMstack bedste praksis

Brug CDN til at distribuere dine filer i stedet for servere Installation og bidrag til dit projekt skal være let og mindre komplekst. Brug værktøjer som npm og Git for at sikre standard og hurtigere opsætning.

Brug bygge-værktøjer og gør dit projekt kompatibelt til alle browsere (f.eks. Babel, Browserify, Webpack osv.)

- Sørg for, at dit projekt er op til web standarder og meget tilgængeligt
- Sørg for, at din bygge-proces er automatiseret for at reducere stress.
- Gør din installations proces automatisk, du kan bruge platforme som Netlify til at gøre dette.

Hvordan kommer jeg i gang?

Du kan bruge nogle allerede indbyggede teknologier til at bygge JAMstack-applikationer på et par minutter. Her er et par:

Gatsby: Gatsby er en gratis og open source ramme baseret på React, der hjælper udviklere med at opbygge lynrige hurtige websteder og apps.

NuxtJS: NuxtJS er Vue.js-rammen for Universal-applikationer, statiske genererede applikationer, enkelt sides applikationer, progressive webapps og desktop-apps.

Hugo: Hugo er verdens hurtigste ramme for opbygning af hjemmesider. Det er en af ​​de mest populære open source-statiske side generatorer. Med sin fantastiske hastighed og fleksibilitet gør Hugo bygning af hjemmesider sjovt igen.

Netlify CMS: Netlify CMS er en open source-indholdsstyring til din Git-arbejdsgang, som kan bruges med enhver statisk side generator til et hurtigere og mere fleksibelt web projekter.

Contentful: Contentful er et smartere og sømløst content management system, der giver redaktører og udviklere et samlet indhold, hvorved samarbejdet forbedres og sikres, at digitale produkter sendes hurtigere på markedet.

Svelte: Svelte er en radikal ny tilgang til opbygning af bruger grænse flader. Mens traditionelle rammer som React og Vue udgør største delen af ​​deres arbejde i browseren, flytter Svelte dette arbejde til et kompilerings trin, der sker, når du bygger din app.

og mange flere. ..

VIL DU VÆKSTE ONLINE?

Jeg hedder Tora Toraman og er ejer af NordenSoft.

Skriv endelig til mig! Så kontakter jeg dig inden for 24 timer med henblik på at give dig gratis input til vækst med JAMStack, Magento, Online bestillingssystem for Resturant (madexpres.dk) Du kan også ringe til mig på tlf.
+45 26 46 36 01